by Karbonkale

Asma Yapragında Sardalya














4 kişilik,
24 adet orta boy sardalya balığı
24 adet orta boy asma yaprağı, 2 adet rendelenmiş domates
2 diş rendelenmiş sarmısak, 1 tutam çok ince kıyılmış maydanoz
Tuz, akbiber ve 1/2 bardak zeytinyağı

Yapılışı
Sardalya balıklarını kafalarını kopartmadan ayıklayın. Yıkayın tuzlayın ve biberleyin.
Asma yapraklarını soğuk suyla iyice yıkayın ve tezgaha serin.
Diğer tarafta domates ve sarmısak rendelerini karıştırın. İçine ince kıyılmış maydanozu ilave edin.
Bu karışımı asma yapraklarına paylaştırın. Üzerine balıkları yerleştirerek yaprakları tek tek rulo şeklinde sarın. Tepsiye yan yana dizerek üzerlerine zeytinyağı gezdirin.

Fırına sürün. Orta sıcaklıkta yaklaşık 20 dakika pişirin. Asma yapraklarını açmadan servis edilecek tabaklara alın ve servis edin.

Fahir Telli

0 yorum:

Yorum Gönder