by Karbonkale

Badem Çorbası











3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı badem tozu
4 su bardağı soğuk su
1 su bardağı süt (ya da krema)
Üzeri için bir parça tereyağı / sıvıyağ ve kırmızı toz biber
Tuz

Yapılışı:
Tencereye sıvıyağı koyup ısıtın, unu ve badem tozunu ekleyip kavurun. Hafifçe kavrulmuş badem kokusu gelinceye kadar...
Soğuk suyu ve sütü ekleyin, kaynayıncaya kadar çırpma teliyle karıştırmaya devam edin.
Çorbanız koyulaşıp kaynayınca tuzunu ayarlayın ve altını kapatın.
Küçük bir sahanda biraz yağ ısıtıp kırmızı biberi hafifçe yakın. Çorbanızı kaselere aldıktan sonra üzerlerine gezdirin.

Sibel Yeşilçağ

0 yorum:

Yorum Gönder