by Karbonkale

Balik Çorbası Buyabez














6 kişilik,
125 g fileto balık (levrek, mezgit, akya veya sinarit)
2 adet orta boy domates, 2 adet ince kıyılmış kuru soğan
3 diş ince kıyılmış sarmısak, 1 adet pırasa
1 tutam dereotu, 12 bardak balık suyu
1 fincan turşu suyu, 1 fincan beyaz şarap
1 çay kaşığı yaprak safran, 1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı akbiber ve 100 g tereyağ

Yapılışı
Hazır balı fletolarını lezzetli olması için baharatlı balık suyunda haşlatın. Balıkları haşladığınız suyun içine hazırda balık kemiği varsa onları da katabilirsiniz.

Çorbayı yapacağınız tencereye tereyağını koyup eritin. İçine ince kıyılmış sarmısak ve soğanları atarak üç dakika soteleyin.
Daha sonra tavla zarı büyüklüğünde doğranmış pırasayı ilave edip iki dakika karıştırın.
Kabukları soyulmuş ve ince dğoranmış domatesleri ekleyin ve bir dakika kadar karıştırın.

Hazır balık suyunu, beyaz şarabı ve turşu suyunu koyup karıştırın. Haşlamış olduğunuz balık fletolarını küçük küçük parçalayarak çorbaya ilave edin.
Daha sonra tuzunu, biberini ve yaprak safranını koyup sıcak olarak servis edin. Üzerine dereotu serpiştirmeyi unutmayın.

0 yorum:

Yorum Gönder