by Karbonkale

Hardallı Levrek Bugulama











4 kişilik, 1 saat,
2 sap dereotu,
100 gram tereyağı,
50 gram hardal (taneli),
1/2 tatlı kaşığı toz şeker,
600 gram kabak,
1/2 demet taze soğanın yeşil uçları,
8 adet levrek dilimi,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
acı kırımızı biber,
tuz ve beyaz karabiber.

Dereotunu iyice kıyın. Tereyağını bolca tuz ile 2 dakika kremamsı çırpın.
Kıyılmış dereotu, hardal, şeker ve 1 tutam acı kırmızı biber ile tatlandırın. Oda sıcaklığında bekletin.
Kabakları yıkayın, uçlarını kesin ve kabakları 1 cm. büyüklüğünde küblere doğrayın. Taze soğanın yeşil uçlarını ince ince kıyın.
Levrekleri soğuk su ile yıkayın, kurulayın. Bir tencereyi az bir miktar zeytinyağı ile yağlayıp levrekleri dizin ve tuzlayın.

Diğer tarafta bolca su kaynatın, levrekleri su dolu tencerenin içine oturtup üstüne kapak kapatın. 8-10 dakika buharda pişirin, 5. dakikada alt üst edin.
Kalan zeytinyağını tavada kızdırın. Doğradığınız kabakları koyup sallayarak, harlı ateşte 4 dakika kızartın. Tuz, karabiber koyun, sirke ilave edin.

Levrekleri tabaklara koyduğunuz patates püresi üzerine oturtun, üstlerine büyükçe birer parça hardallı tereyağı koyup taze soğanın yeşil uçlarını serpin. Etraflarına kabakları yerleştirin.

1 yorum:

  1. Yeni keşfettim bu siteyi , harika bir tarif gibi, ilk fırsatta deneyeceğim. Yüksel ve İzzet harikasınız Tebrikler Ayşın

    YanıtlaSil