by Karbonkale

Kasarlı Somon














1,5 kg somon
3 adet domates
3 adet yeşil biber
2 diş sarmısak
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
150 g kaşar peyniri

Yapılışı
Somonları kesip yıkadıktan sonra fleto yapıp yan kılçıklarını temizleyin. Üç parmak kalınlığında dilimlere bölüp hafifçe tuzlayalım. Domatesi, yeşil biberi ve sarmısağı incecik bir şekilde doğrayıp tepsinin altına serin. Balık dilimlerini bu malzemenin üzerine dizin. Üst kısmını da tekerlek şeklinde kesilmiş domates ve yeşil biberle süsleyelim. Bir bardak su ilave ederek 15 dakika pişirin. Pişme sırasında sıvı yağı ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave ederek beş dakika daha pişirin. Balık yemeğini sıcak olarak servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder