by Karbonkale

Pisi Balıgı Ograten















4 kişilik,
4 adet pisi balığı (300 er gram)
200 g tereyağı, 150 g rendelenmiş kaşar peyniri
1 fincan un, 1 bardak sıcak süt
1/2 bardak soğuk balık suyu, 1/2 bardak beyaz şarap
1 çay kaşığı hindistan cevizi rendesi, Tuz, akbiber

Yapılışı
Pisi balıklarının deri ve kemiklerini ayıklayıp fileto haline getirin. Filetoları hafifçe unlayın bir tavaya 50 g tereyağı koyup balıkları kızartın. Tavadan aldığınız balıkları ograten yapacağınız kaba yerleştirin ve sıcak bie halde muhafaza edin.

Diğer tarafta küçük bir tencereyi ateşe koyup kalan tereyağını eritin. Bir fincan unu içine atıp hafif pembeleşene kadar kavurun. Önce balık suyunu sonra sütü ve şarabı tencereye ilave edin. En son tuz ve baharatı ilave ederek çırpma teliyle ağır ağır karıştırın ve bir kez kaynatın.
Ateşten aldığınız tenceredeki malzemeyi ograten yapacağınız kapta bulunan kızartılmış pisi balığı fletolarının üzerine, balıkları örtene kadar dökün. Üstüne rendelenmiş kaşar peynirini serpin.

Fırında 150 derece sıcaklıkta üzeri kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak sıcak servise çıkarın.

Fahir Telli

0 yorum:

Yorum Gönder