by Karbonkale

Kızartılmış Karnabahar Çorbası




















Malzemeler
1 baş dilimlenmiş karnabahar (sapı dahil), 1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı, 1/2 doğranmış soğan
1 doğranmış pırasa (açık yeşil parçalar), 1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kıyılmış sarımsak, 2 doğranmış kereviz
1 su bardağı tavuk suyu, 2 çorba kaşığı krema
2 1/2 - 3 bardak su, 1 çorba kaşığı parmesan peyniri

Hazırlanışı
1- Fırını önceden 180⁰ C'ye ısıtın. Karnabahar dilimini kuru bir fırın kabına koyun ve yaklaşık 15-20 dakika boyunca yumuşayıncaya kadar kızartın.

2- Geniş bir dökme kapta tereyağı ve zeytin yağını ısıtın. Soğan, pırasa, sarımsak ve kerevizleri yağda yumuşak ve aromatik olana kadar soteleyin. Tuzunu ekleyin. Üzerine fırından çıkardığınız karnabaharı ilave edin ve karnabahar soğan karışımı ile tamamen kaplanana kadar büyük bir kaşıkla karıştırın. 2 dakika daha pişirin.

3- Tavuk suyu ve suyu ekleyin. Bir kaynatın ve sonra 5 dakika daha  kaynamasını sağlayın. Oldukça pürüzsüz olana kadar bir blenderda püre haline getirin. Tencereye geri koyup tekrar ısıtın. Parmesan peyniri ve kremayı ekleyin. Chimichurri sosunu iyice yedirene kadar karıştırın. Çorba kasesinde sıcak servis yapın. Çorbanın üzerini biraz poblano creme fraiche ile süsleyin.

Chimichurri Sos ve Poblano Creme Fraiche
1 iri doğranmış kırmızı serrano biberi
2 diş sarımsak (kaba doğranmış veya ezilmiş)
2 su bardağı silantro yaprakları
2 çorba kaşığı nane yaprağı, 5-6 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çorba kaşığı taze limon suyu, 1/2 çay kaşığı tuz

1 dolmalık biber (közlenmiş, soyulmuş)
2 diş karanfil, 1/8 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı krem ​​fraiche ve bir tutam şeker

Chimichurri'yi yapmak için, ilk 5 maddeyi bir blendere yerleştirin ve ince olana kadar işleyin. Poblano creme fraiche yapmak için, dolmalık biber ile başlayan bir sonraki dört bileşeni karıştırın ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.

1 yorum: