by Karbonkale

Beyran

















Malzeme
300 gr. pirinç ve 1 kg. kemikli gerdan
100 gr. tuz ve 100 gr. yaprak biber
50 gr. karabiber ve 100 gr. iç yağı
10 diş sarımsak

Et suyla yüksek ateşte kaynayıncaya kadar bir tencerede ısıtılır ve bu arda etin kefi alınır. Kaynayan etin ateşi kısılır ve haşlanıncaya kadar kaynatılmaya devam edilir. Bir başka tencerede 300 gr. pirinç haşlanır, 15 dk. sonra haşlanmış pirinçler 5 porsiyon olacak şekilde tabaklara konur. Pirinç üzerine 200 gr. et, et suyu, sarımsak, yaprak biber, tuz, karabiber konur ve limon sıkılır. Kaynayıncaya kadar ısıtılır ve servise sunulur.

1 yorum:

  1. Beyran Çorbasını lokantalarda metal tabaklarda servis edlince fersah fersah uzaklaşın lütfen.Çünkü bizim mutfağımıza ait olmayan bir aletle yani Pürmüz ile yüksek harlı ateşte yapılıyordur.Bu çorbayı Gaziantep geleneklerine uygun olarak yapan ve yenecek İzmir'deki tek yer ise Antapli Ramazan Usta dır.

    YanıtlaSil